Otvaranje Kancelarije AP Vojvodine u Briselu 10. oktobra

Bez autora
Oct 04 2011

Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu dr Tomislav Stantić najavili su danas da će Kancelarija AP Vojvodine u Briselu biti otvorena 10. oktobra 2011. godine. Predstavništvo će biti smešteno u Misiji Republike Srbije pri EU, što je još jedan dokaz da je Srbija zajednička kuća odakle se mogu postići još bolje rezultati u koordinaciji sa onim što republička diplomatija već radi u Briselu. Kancelarija u Briselu treba značajno da pomogne rešavanju suštinske teme, otvaranje radnih mesta u Vojvodini, a aktivnosti će se odvijati, između ostaog, putem razgovora privrednika iz Evrope i sveta, uticaja i lobiranja za što agilnije i pozitivnije određenje prema evropskim fondovima. Otvaranje ove kancelarije je prilika da se Vojvodina predstavi znatno intenzivnije nego što je to bilo u prethodnom period. Već 12. oktobra očekuje se pozitivna ocena Evropske komisije o kandidaturi Srbije, koja će omogućiti da strukturni i fondovi EU budu drugačije koncipirani, pogotovo po pitanju infrastrukturnih projekata i zaštite životne sredine i onoga što je za Vojvodinu najznačajnije, a to je razvoj ruralnih sredina.

Otvaranje Kancelarije AP Vojvodine u Briselu 10. oktobraPotpredsednik Vlade AP Vojvodine i sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu dr Tomislav Stantić najavili su danas da će Kancelarija AP Vojvodine u Briselu biti otvorena 10. oktobra 2011. godine.

Predstavništvo će biti smešteno u Misiji Republike Srbije pri EU, što je još jedan dokaz da je Srbija zajednička kuća odakle se mogu postići još bolje rezultati u koordinaciji sa onim što republička diplomatija već radi u Briselu.

Kancelarija u Briselu treba značajno da pomogne rešavanju suštinske teme, otvaranje radnih mesta u Vojvodini,  a aktivnosti će se odvijati, između ostaog, putem razgovora privrednika iz Evrope i sveta, uticaja i lobiranja za što agilnije i pozitivnije određenje prema evropskim fondovima.

Otvaranje ove kancelarije je prilika da se Vojvodina predstavi znatno intenzivnije nego što je to bilo u prethodnom period.

Već 12. oktobra očekuje se pozitivna ocena Evropske komisije o kandidaturi Srbije, koja će omogućiti da strukturni i fondovi EU budu drugačije koncipirani, pogotovo po pitanju infrastrukturnih projekata i zaštite životne sredine i onoga što je za Vojvodinu najznačajnije, a to je razvoj ruralnih sredina.

Do sada su kroz pristupne fondove u prvoj liniji prednost imali projekti za izgradnju institucija, kao i projekti prekogranične saradnje, koji su po finansijskom obimu bili manji i nisu bili fokusirani na centralna pitanja koja će biti otvorena po sticanju statusa kandidata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik